A végtelenbe és tovább!

Ha nincs elegendő tárhely a telefonodon a fényképek tárolására, vagy csak szeretnéd a fotóidat biztonságban tudni, használd a Google Fotók szolgáltatását, ahová kis kompromisszummal végtelen számú képet és videót tölthetsz fel.


Nem írtuk el, valóban korlátlan mennyiségű fotót menthetsz, akár automatikusan is. Nagyon hasznos lehet, ha fotózásra főképp az okostelefonodat használod. Lássuk, hogyan is működik mindez.

Feltételezzük, hogy van egy okostelefonod, amin be vagy jelentkezve egy Google-fiókkal és ha mobilinterneted nincs is, naponta több alkalommal tudsz WiFi-hálózatra kapcsolódni.

Telepítsd az okostelefonodra a Google Fotók alkalmazást, amelyet a Play áruházból itt tölthetsz le.

Telepítés után indítsd el, majd a bemutató körök után menj a Beállítások menübe, ott pedig válaszd ki az Automatikus mentés és szinkronizálás pontot!

Azért, hogy a mobilinternet-kereted ne fogyjon el záros határidőn belül a képek mentése során, ellenőrizd, hogy a beállítások az alábbi sémát követik:

Google Fotók beállításai Google Fotók beállításai

Kattints a képekre a nagyításhoz!

Ezekkel a beállításokkal csak WiFi hálózaton fognak felfelé töltődni a képek a Google szervereire, ami nem kerül külön díjba.

Fontos még a Feltöltés mérete rész, ahol kiválaszthatod, hogy a korlátlan tárhellyel akarsz élni (ebben az esetben a képek 16 megapixelre, a videók pedig fullHD [1920×1080] felbontásra lesznek korlátozva, ami a mai mobilok esetében bőven elegendő), de ha jobb minőségre vágysz, a tárhely kapacitásáig eredetiben is feltöltheted a fotókat.

Ha akkumulátortöltés közben is bekapcsolva tartod a WiFi-t, akkor a Csak töltés közben csúszkát bekapcsolva a fotók feltöltése csak az eszköz töltése közben (jellemzően éjszaka) fog megtörténni, így nem terheljük csúcsidőben otthoni internet-kapcsolatunkat.

Azon túlmenően, hogy minden egyes elkészült fotóról biztonsági mentés készül a fiókunkba, van egy másik kényelmes része a dolognak, mégpedig az, hogy innentől kezdve a fotóink könnyedén megoszthatók másokkal, illetve megtekinthetők egy böngészőben. Ehhez látogassuk meg a következő címet:

https://photos.google.com/

Itt rendezetten, napi bontásban láthatjuk a feltöltött képeinket, amelyekből albumokat készíthetünk, átalakíthatjuk őket alapvető képjavító-eljárásokkal és sok-sok minden mást is tehetünk velünk… erről azonban következő cikkünkben írunk.

Google Fotók

A Google Fotók böngészőben

Természetesen nem csak a mobiltelefonunkkal készült képeket, hanem tetszőleges, a számítógépünkről feltöltött képet is tárolhatunk itt: csak meg kell fogni a képeket és bele kell húzni a Google Fotók ablakába. Ha itt is automatizmusra vágyunk, használhatjuk az Asztali feltöltőt, amelyet számítógépünkre kell telepíteni. Telepítés után megadjuk, hogy melyik mappát mentse, s automatikusan minden egyes képről, ami ebben a mappában van, vagy ami a jövőben oda kerül, mentést készít. Kényelmes megoldás, nem igaz?

A feltöltött képek persze nem csak böngészőben, hanem magában a mobilos alkalmazásban is megtekinthetők, de mindig legyünk annak tudatában, hogy ezeket a képeket az alkalmazás az internetről tölti le, tehát ha mobilinternetet használunk és út közben nézegetjük a fotóinkat, ne lepődjünk meg, ha hamar elérjük a limitet. 🙂

HIRDETÉS