Milyen lesz a jövő számítógépe?

A jövő számítógépe

Sokan, sokféleképpen képzelték már el a jövőt. Volt, amelyik elképzelés idővel bejött és nagyon sok olyan, ami nem. Gondolkodtál már azon, vajon milyen lesz a jövő számítógépe? Megpróbáljuk összegyűjteni a legelképesztőbb ötleteket, amelyek (talán) ránk várnak az elkövetkezendő években.

Az olcsó érintőképernyők elterjedésével egyre több területen tapasztalhatjuk azok térnyerését. Miért ne az egyik leggyakrabban kezünkben lévő eszközt szereljük fel ezzel a lehetőséggel? Valljuk be, ebben azért lenne potenciál: a leggyakrabban használt funkciókat indíthatnánk innen, illetve az alkalmazott programok saját funkciókkal láthatnák el magát az egeret… remek koncepció.

Érintőképernyős egér

Forrás: indulgy.com

És ha már az egérre érintőképernyőt teszünk, miért ne tehetnénk meg ugyanezt a billentyűzettel? Képzeljük csak el, hogy miközben játszunk, csak azok a billentyűk elérhetők, amik a játékhoz szükségesek, mellettük kiegészítő információk lennének olvashatók, de pl. videóvágáskor is jól jönne pár nagyméretű gomb, amivel mondjuk tekerni tudunk a videóban oda-vissza… a lehetőségek csaknem korlátlanok.

Érintőképernyős billentyűzet

Forrás: indulgy.com

A játékosok egyre inkább a VR-szemüvegekben rejlő lehetőségeket próbálják felfedezni és kiaknázni, viszont sokan vannak, akik inkább maradnának a valóságban, de szeretnének egy jót játszani. Nekik kínál remek lehetőséget az alábbi “munkaállomás”, ami inkább egy gamer monstrum.

Emperor

Forrás: rocketnews24.com

Érintőképernyőkből nem csak kicsik, hanem nagyok, nagy felbontásúak és drágák is vannak. A mai technológia az alábbi koncepciót is valóságossá tehetné – ha pedig létezne és lenne egy ilyenre pénzem, én biztosan beruháznék rá.
Tableg

A Wunderman Design “Tableg” koncepciója

A hamarosan széles körben elterjedő hajlítható érintőképernyőkkel nem lesz akadálya annak, hogy az alábbihoz hasonló, csuklónk köré tekerhető eszközöket használjuk a mobiltelefonunk helyett.

Hajlítható kijelző

És ha egy érintőképernyő hajlítható, az pár év múltán azt is jelenti, hogy fel is tekerhető. Ha pedig feltekerhető, akkor kis helyen elfér. Mint az alábbi, egyelőre csak koncepció formájában létező számítógépen. Igazán ötletes, formabontó és forradalmi megoldás lenne, ha egy gyártó valóban működőképes formában le tudná tenni ezt az asztalra.

Yanko design

Számos jó ötlet hever a tervezők, grafikusok és dizájnerek asztalán (és kavarog a gondolataikban), ezek egy része vagy érdeklődés, vagy a rendelkezésre álló technika, vagy pedig a pénz miatt soha nem lát napvilágot. Egy biztos: éppen itt az ideje egy kicsit felrázni az unalmas dizájnt és valami igazán nagy durranással előállni. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz az.

HIRDETÉS