Tudtad-e? Tippek és trükkök a mindennapokra

PC tippek és trükkök

Tippek és trükkök rovatunkban olyan fogásokat mutatunk nektek, amik megkönnyítik a számítógéppel végzett napi munkát.

Kijelölt szöveg keresése húzással

A böngészőben ha kijelölsz egy szöveget és a lapfüleket tartalmazó sávra húzod, akkor a Google (vagy az alapértelmezett keresőmotor) segítségével kereshetsz az adott szövegre.

Keresés húzással

 

A Feladatkezelő megnyitása billentyűzetről

A Ctrl-Shift-Esc megnyomásával azonnal el tudod indítani Windows alatt a Feladatkezelőt.

Windows feladatkezelő

 

Videók és zenék mentése YouTube-ról

A YouTube-ról könnyedén menthetsz videót (vagy a videó hangját) úgy, hogy az URL-ben a youtube szó elé ss-t írsz. (Tehát például a https://www.youtube.com/watch?v=G1SW8d71tRs helyett https://www.ssyoutube.com/watch?v=G1SW8d71tRs lesz.)

Film mentése YouTube-ról

 

Véletlenül bezárt lap újranyitása böngészőben

Ha a böngészőben véletlenül bezártál egy fület, akkor újra visszanyithatod a Ctrl-Shift-T billentyűkombinációval. (De akár jobb gombbal is kattinthatsz a fülek sávjára és menüből is kiválaszthatod a lehetőséget.)

Bezárt böngészőlap megnyitása

 

Linkek megnyitása új fülön az egér középső gombjával

Ha az egér középső gombjával (a görgővel) kattintasz egy honlap linkjén, akkor az adott lap új lapfülön nyílik meg. Ezzel megspórolható a jobb gombbal elérhető menü Megnyitás új lapon menüpontjának kiegerészése.

Link megnyitása új lapon az egér középső gombjával

 

Alkalmazások indítása billentyűkombinációval

Gyakran indítasz el egy alkalmazást? Használhatsz hozzá billentyűkombinációt, hogy ne kelljen mindig kikeresgetned az ikonját. Első lépésként keresd ki az alkalmazást és hozz létre neki egy parancsikont az Asztalon. Ennek legegyszerűbb módja, hogy az alkalmazás ikonját megfogod és a Ctrl-Shift együttes lenyomása mellett kihúzod az asztalra. Ha megvan az ikon, kattints rá jobb egérgombbal és válaszd ki a Tulajdonságok menüpontot. Az itt megjelenő ablak Billentyűparancs mezőjébe kattintva nyomd le azt a billentyűkombinációt, amivel szeretnéd az adott alkalmazást indítani. Az ablakon nyomj egy OK-t. Kész! Ezután bármikor megnyomod az általad megadott billentyűkombinációt, az az adott alkalmazást fogja elindítani.

Program indítása billentyűkombinációval

 

Neked is van kedvenc fogásod, amiről még nem olvastál az oldalon? Küldd el nekünk a cikk alatti hozzászólás formájában, vagy kommentként, Facebook-oldalunkon

HIRDETÉS