Továbbfejlesztett vágólap a Windows 10-ben

A Windows 10 továbbfejleszti a vágólap használatát, hiszen az már egyszerre több adatot is képes tárolni és ami eddig csak külső szoftverrel volt megoldható, most végre az operációs rendszer részét képezi.

Vágólapra tetted, amit ki szeretnél másolni egy másik alkalmazásba. De utána még egy dolgot vágólapra helyezel. Igen ám, csak az új adat felülírja a régit. Mi a teendő ilyenkor? Régebben bosszankodtunk és visszamentünk az előzőleg kimásolt adathoz, újra kimásoltuk, aztán visszamentünk az új adathoz, újra kimásoltuk… szerencsére ennek vége.

Ctrl+V helyett Windows+V

A – szerintem – nagyon jól eltalált billentyűkombinációval lehetőségünk nyílik a vágólap funkcióit kiterjeszteni. Megjelenik egy menü, amelyben a vágólapra pakolt dolgokat találjuk meg, szépen, időrendi sorrendben, felül a legújabb elemmel. Ezt követően csak rá kell kattintanunk arra az elemre, amelyiket az adott alkalmazásba be akarjuk illeszteni és készen is vagyunk. Hasonló megoldás már működött pl. a Word-ben is, de az ugyebár csak a Word-re korlátozódott, ez a trükk viszont az operációs rendszer bármelyik pontján, bármilyen vágólapra helyezett elemmel működik.

Hol kapcsolható be?

Nagyon egyszerű: csak nyomjuk meg a Windows+V billentyűkombinációt.

Itt pedig a bekapcsolás gombra kattintunk, és… voilá!

Tartalom a vágólapon – csak kattintsunk arra, amelyiket be szeretnénk illeszteni

Végre ez is egy olyan hasznos lépés, amely a mindennapokban szuperül használható és a sokat gépelőknek, tartalomgyártóknak valóságos megváltás, hiszen a különböző forrásokból való másolás még soha nem volt ilyen egyszerű és praktikus. Vágólapra fel!

HIRDETÉS