Időzített vetítés a Google Diák prezentációkészítőben

Google Diák

Miután szépen megszerkesztetted a prezentációt a Google Drive berkein belül található Diák prezentációkészítőben, fájdalmas lehet a felismerés, hogy nem lehet automatikus időzítéssel vetíteni azt. Vagy mégis?

Meg kell hagyni, a lehetőséget jól elrejtették, legalábbis azok elől, akik a prezentációkészítést a Microsoft PowerPoint-on tanulták. Ott megszokhattuk, hogy minden egyes diára külön lehet időzítést beállítani, a Google szoftverében ez nem pontosan ugyanúgy működik.

Ha kész a prezentációnk, azt csak úgy tudjuk időzített vetítésként megjeleníteni ha közzétesszük az interneten. Ehhez a Fájl menü Közzététel az interneten… menüpontot kell kiválasztani. Az itt megjelenő ablakban már módosítható a diák közötti várakozási időtartam.

Google Diák időzített léptetés

Ezen túlmenően beállíthatjuk, hogy a vetítés a betöltés után automatikusan induljon, illetve azt is, hogy a vetítés a vége után ne álljon le, kezdődjön elölről. A kék Közzététel gomb megnyomása után kapunk egy linket, amit böngészőbe beillesztve már indul is a prezentációnk a beállításoknak megfelelően.

HIRDETÉS