Böngésző tippek és trükkök

Az alábbi tippek és trükkök jól jönnek mindenkinek, aki napi szinten használ internet-böngészőt. Mivel te is közéjük tartozol, érdemes átfutnod a listát, hátha valamiről eddig nem tudtál.

(A megoldások Chrome, Firefox és Edge böngészőn működnek.)

Ha egy hivatkozást új ablakfülön akarsz megnyitni, akkor az egér középső gombjával kattints rá. Laptopon, ha a touchpadet használod és nincs középső gomb, nyomd a Ctrl billentyűt és úgy kattints a linkre. Mobiltelefonon pedig a linket hosszan nyomva kapsz egy lehetőséget, amelynek segítségével a linket új fülön nyithatod meg.

Ha a böngészőben megnyomod a Ctrl-D billentyűkombinációt, az éppen látogatott lapot a kedvencek közé tudod helyezni. Próbáld ki magazinunk főoldalán is. 😉

Ha nem a saját számítógépeden internetezel, hasznos lehet, ha használat után eltünteted magad után a nyomokat: a beírt jelszavakat, űrlapok adatait és a sütiket. Ehhez nyomd meg a Ctrl-Shift-Del billentyűkombinációt, válaszd ki, hogy mikori adatokat akarsz törölni, majd nyomd meg az OK-t. Ez időközönként a böngésző takarítására is használható, de ne feledkezzünk el arról, hogy a cookie-k és jelszavak törlésével minden olyan honlapra, amire a böngésző automatikusan bejelentkezett (GMail, Facebook stb.) újra be kell majd jelentkezned. Idegen, vagy nyilvános gépen egyébként célszerű az Inkognitó mód/Privát böngészés használata, amely nem ment el semmit a munkamenetből, az ablak bezárásakor “elfelejti”, ami az adott munkamenet alatt történt.

A funkcióbillentyűk használata is gyorsíthatja a böngészést:

  • F3: Keresés az oldalon
  • F5: Oldal frissítése
  • F6: Ugrás a címsorba
  • F11: Teljes képernyős mód

 

HIRDETÉS